Великий піст 2021

15 березня починається Великий піст, протягом якого багато людей відмовляються від продуктів тваринного походження, а заклади створюють сезонне меню з рослинними стравами.


Проєкт UA Plant-Based запускає тематичну кампанію для співробітництва з ресторанами та сервісами доставлення їжі. Метою кампанії є підтримка місцевої гастрономії у непростий для індустрії час, а також привертання уваги клієнтів до сезонних рослинних страв.

Фото: пісні страви в ресторані Файна Фамілія

Для зручності гостей, ми збираємо інформацію про пісні страви та меню, представлені в українських закладах, та відмічаємо їх на інтерактивній мапі. Це допоможе як клієнтам, котрі бажають поласувати рослинними стравами у період посту, так і закладам, що розробили рослинне меню цьогоріч.

Чому варто підтримати цю кампанію UA Plant-Based?

  • Згідно з результатами опитування, готовність споживати рослинні альтернативи у разі їхньої доступності та ідентичності на смак висловило 65,3% українців!
  • Всі страви та продукти з рослинних інгредієнтів також є пісними;
  • Під час Великого посту обсяг продажів пісних продуктів виростає від 11 до 300% залежно від категорії;
  • Очікується, що ринок рослинних білків сягне 15.6 мільярдів доларів США у 2026 році, зі сукупним середньорічним темпом зростання 7,2% за вартістю;
  • Чисельність споживачів, які обирають рослинні продукти, зростають разом із популяризацією екологічного та здорового способу життя: лише за останні два роки обсяги продажів рослинних альтернатив у Європі зросли на 49%;
  • Додавання рослинних страв у меню відповідає концепції соціально відповідального бізнесу: таким чином ви дбаєте про здоров’я своїх гостей, поважаєте їхній вибір у харчуванні та думаєте про навколишнє середовище;
  • Проведені організацією «The Veganizers» дослідження показали, що введення рослинних страв у меню з високою ймовірністю збільшить кількість згадок вашого закладу у соціальних мережах, а також публікацій медіа.

Якщо у вас готове сезонне меню для Великого посту, ми розповімо про нього нашим підписникам і медіапартнерам, а також розмістимо ваш заклад на інтерактивній мапі.

Бажаєте ввести подібне меню цього чи наступного року?
UA Plant-Based та наші колеги зі сфери гастрономії залюбки допоможемо з його розробкою.

Чекаємо на ваші питання та пропозиції: contact@uaplantbased.com.ua

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based