Рослинне м’ясо на виставці World Food Ukraine 2021!

UA Plant-Based разом з партнерами представили асортимент рослинного м’яса українського виробництва на 24-тій виставці  World Food Ukraine 2021! Вперше за історію виставки на ній було представлено окрему цілком рослинну локацію, присвячену рослинним альтернативам м’яса.

З 2 по 4 листопада у Міжнародному виставковому центрі столиці відбулася головна подія харчової промисловості — 24-а Міжнародна виставка харчових продуктів та напоїв WorldFood Ukraine. Для українських виробників ця виставка є можливістю представити свою продукцію та продемонструвати її переваги, почути потреби закупників і знайти нових партнерів, а також спланувати подальшу стратегію і навіть залучити інвестиції.

Світовий ринок рослинного м’яса переживає значне зростання, адже споживачі все частіше шукають альтернативи продуктів тваринного походження. Водночас харчові гіганти та великі інвестори вкладають гроші в розробку альтернатив м’яса та інновації у рослинній сфері, адже вбачають у цьому секторі великий потенціал. За останні кілька років в Україні з’явилося чимало локальних виробників, які можуть бути прямими конкурентами закордонним брендам.

Цього року проєкт UA Plant-Based об’єднався з п’ятьма українськими виробниками, щоб продемонструвати потенціал вітчизняного виробництва рослинних альтернатив представникам ритейлу, дистриб’юції, HoReCa та інвесторам. 

Серед партнерів цього року:

  • Eat Me At представили фарш і котлети для бургерів, що складають конкуренцію відомим іноземним виробникам рослинного м’яса;
  • Green Go частували унікальним мармуровим стейком на рослинній основі та рибними котлетами;
  • Wanted Vegan мають в асортименті ідентичні традиційним рослинні нагетси та котлету по-київськи на основі горохового протеїну;
  • Vegurman продемонстрували реалістичні філе — альтернативи традиційних видів м’яса; 
  • Bobinata пригощали готовими до споживання шматочками м’яса на основі сої з унікальним міксом спецій і прянощів.

Серед основних результатів виставки:

  • Вперше за історію World Food Ukraine ми організували локацію, цілком присвячену рослинним альтернативам м’яса українського виробництва та сприяли створенню окремої категорії продуктів на виставці — Рослинного м’яса.
  • Наш острівок був найбільш ароматним та апетитним! Тож зібрав безліч зацікавлених гостей та учасників виставки, які ставали в черги, щоб скуштувати рослинне м’ясо від Eat Me AtVegurmanBobinataWanted Vegan і GG Plant-Based Food. Чимало людей вже знали про популярність рослинних альтернатив, а деякі куштували подібні продукти вперше та були приємно здивовані!
  • Нам вдалося продемонструвати не тільки розмаїття та потенціал українського ринку рослинних альтернатив, а й переваги кооперації між бізнесами рослинної сфери. Plant-based маркет стрімко розвивається, і саме зараз співпраця найважливіша: вона сприяє обізнаності споживачів, допомагає в досягненні спільних цілей та загалом сприяє зростанню ринку.
  • Всі отримали корисний досвід, познайомилися з багатьма цікавими людьми, отримали цінні контакти та ідеї для майбутніх кооперацій.

Дякуємо нашим чудовим партнерам і організаторам World Food Ukraine та сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому. Детальніше про захід читайте на офіційному сайті виставки!

    UA Plant-Based
    Команда UA Plant-Based