Як з’їсти тофу? 

Коли люди кажуть, що їм не сподобався тофу, ми впевнені – вони просто не вміють його готувати або не знайшли «свій рецепт». Тофу має зовсім нейтральний смак або навіть його відсутність, тому він є ідеальною базою для тисячі рецептів!

Ділимося варіантами швидких і простих рецептів з тофу :point_right:


Класика рослинної кухніомлет. Розімніть тофу виделкою, обсмажте на добре розігрітій сковороді, додайте трохи соєвого соусу, порублених помідорів й ароматних трав.

 Сирники з тофу – тофу розім’яти виделкою, додати яблучне або бананове пюре, сироп, розпушувач, борошно, сформувати сирники та обсмажити з двох сторін до готовності.

 Рослинний сир Almette – тофу збити в блендері, додати трохи олії, часнику, солі, перцю і подрібнену зелень. Ретельно перемішати і намазати на тости. Також така паста стане ідеальним соусом для печеної картоплі.:ok_hand::skin-tone-2:


 З чистою совістю тофу можна їсти не приготованим: поріжте його кубиками і додайте в салат, місо-бульйон або макарони.
 Протушкуйте його з улюбленим соусом (томатним, соєвим, місо з листами норі,) і додайте до будь-якого гарніру. Швидко й гарантовано смачно!


 Шашлик з тофу: зробіть маринад із соєвого соусу, соусу Срірача, лимонного соку та цибулі, полийте їм тофу, порізаний великими скибочками, залиште на пару годин і обсмажте на багатті.

 Рослинна “риба” – приготуйте кляр (нутове борошно, сіль, спеції для риби, вода). Тофу поріжте на тонкі смужки по 5мм, занурте в кляр і обгорніть в лист норі. Обсмажте з двох сторін.

З тофу вийде ідеальний крем для чізкейку. Змішайте його з агар-агаром, солодким сиропом, кокосовою стружкою та ягодами, дайте охолонути.

Тофу є ідеальною основою для ситних смузі і м’яких десертів.:mag: 

А які рецепти з тофу любите ви?

Матеріал підготувала:
Катерина Каменєва
Джерело: http://bit.ly/2OGxVQL

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based