⠀Коли люди кажуть, що їм не сподобався тофу, ми впевнені – вони просто не вміють його готувати або не знайшли «свій рецепт». Тофу має зовсім нейтральний смак або навіть його відсутність, тому він є ідеальною базою для тисячі рецептів!
Ділимося варіантами швидких і простих рецептів з тофу
Класика рослинної кухні – омлет. Розімніть тофу виделкою, обсмажте на добре розігрітій сковороді, додайте трохи соєвого соусу, порублених помідорів й ароматних трав.
Сирники з тофу – тофу розім’яти виделкою, додати яблучне або бананове пюре, сироп, розпушувач, борошно, сформувати сирники та обсмажити з двох сторін до готовності.
Рослинний сир Almette – тофу збити в блендері, додати трохи олії, часнику, солі, перцю і подрібнену зелень. Ретельно перемішати і намазати на тости. Також така паста стане ідеальним соусом для печеної картоплі.
З чистою совістю тофу можна їсти не приготованим: поріжте його кубиками і додайте в салат, місо-бульйон або макарони.
Протушкуйте його з улюбленим соусом (томатним, соєвим, місо з листами норі,) і додайте до будь-якого гарніру. Швидко й гарантовано смачно!
Шашлик з тофу: зробіть маринад із соєвого соусу, соусу Срірача, лимонного соку та цибулі, полийте їм тофу, порізаний великими скибочками, залиште на пару годин і обсмажте на багатті.
Рослинна “риба” – приготуйте кляр (нутове борошно, сіль, спеції для риби, вода). Тофу поріжте на тонкі смужки по 5мм, занурте в кляр і обгорніть в лист норі. Обсмажте з двох сторін.
З тофу вийде ідеальний крем для чізкейку. Змішайте його з агар-агаром, солодким сиропом, кокосовою стружкою та ягодами, дайте охолонути.
Тофу є ідеальною основою для ситних смузі і м’яких десертів.
А які рецепти з тофу любите ви?
Матеріал підготувала:
Катерина Каменєва
Джерело: http://bit.ly/2OGxVQL