Збираєшся створити свій власний стартап? Ця програма допоможе тобі завоювати ринок!

Однією з найпопулярніших останнім часом тенденцій в харчовій галузі є екологія. Їстівні тарілки, біорозкладна упаковка і зростаюча популярність рослинного раціону – це тільки початок – зростаюча обізнаність суспільства сприяє швидкому зміцненню позицій екологічно чистих інновацій на світовому ринку громадського харчування. Розвиток таких ініціатив має вирішальне значення для сталої економіки. Виходячи з цього, група експертів в різних сферах технологій і продовольства вирішила створити Foodtech.ac – акселератор екологічних стартапів. 

100232_r0_940.jpg (940×626)

“Ми шукаємо продукти, які допоможуть харчовый промисловості знайти нові рішення старих проблем”, – каже Міхал Пьощік, засновник Foodtech.ac.
“Це може бути біорозкладна та їстівна упаковка, замінники тваринного білка (з рослин або комах), еко-продукти, чисте м’ясо, муніципальні ферми та інше, що дозволить знизити негативний вплив харчової промисловості на навколишнє середовище, знизити рівень голоду і сприяє скороченню нелюдського розведення тварин – підкреслює Петр Грабовський, другий творець акселератора. – Великому бізнесу і захисту навколишнього середовища, в цілому, по дорозі. І справа не тільки в тому, що не діючи, ми скоро будемо затоплені зростаючим рівнем Світового океану або загинемо в лавині сміття. Впровадження проекологічних рішень може бути рентабельним, наприклад, при використанні відповідних методів поводження з відходами або сучасних технологій в управлінні ланцюгами поставок.”

rsz_screenshot_2018-11-04_at_162338.png (1017×760)Завдання акселератору не просте – харчова промисловість – це широка і дуже різноманітна галузь. Однак засновники Foodtech.ac не бояться цього виклику: “Ми не йдемо проти течії, ми приєднуємося до великого світового тренду. Незабаром IKEA відмовиться від всіх одноразових виробів, технологічні гіганти в США інвестують в чисте м’ясо, навіть на польських АЗС впроваджують в продаж рослинні сосиски. Це вже відбувається, і це не короткочасна мода, а спосіб врятувати світ” – переконує Міхал.

foodtech-fb-cover.jpg (1200×630)


Як працює Foodtech.ac?

Винахідники і автори, які вирішили взяти участь в 8-тижневій програмі прискореного навчання, отримають солідну частину знань в таких сферах, як проектування продукту, маркетинг, продажі, управління фінансами або презентація проекту для інвесторів. Вони зможуть скористатися знаннями професіоналів галузі та початківців практиків не тільки для того, щоб надихнутися, а й щоб навчитися робити висновки зі своїх помилок. Їх також чекають багаторазові консультації з наставниками, які допоможуть перевірити бізнес-положення проектів в ході зустрічей “1 на 1”.

Своїм досвідом і знаннями поділяться і представники нашої кампанії: Вероніка Похильска і Мачей Отрембскі, які щодня займаються розвитком Roślinniejemy:
“Ми з Михайлом зустрілися під час першої конференції “Plant Powered Perspectives”, яку ми організували в жовтні 2018 року в Варшаві. Ми відразу зрозуміли, що ми на одній хвилі, у нас були схожі цінності, і у нас було величезна сміливість змінювати світ по-трохи, але все більш і більш реальним чином. Ми будемо раді внести свій внесок в проект в якості менторів. Якщо ми якимось чином зможемо допомогти новим підприємцям вивести на ринок нові, інноваційні та, перш за все, рослинні продукти – ми завжди будемо це робити”, – каже Вероніка, керівниця відділу розвитку кампанії Roślinniejemy.

photo-1523810192022-5a0fb9aa7ff8.jpg (600×402)


Хто може скористатися акселератором?

Будь-хто, у кого є бізнес-ідея або готове рішення для харчової, сільськогосподарської або суміжних галузей промисловості, може подати заявку на участь в програмі. Просто зайдіть на сайт foodtech.ac. Процес відбору кандидатів для випуску починатиметься з 1 вересня і триватиме до  6 жовтня. Потім, 11-13 жовтня, пройде попередній відбір, протягом якого творці програми визначать, які проекти будуть допущені до розробки. Після цього з кінця жовтня розпочинається 8 тижнів інтенсивної роботи. Щотижня учасники будуть проводити не менше 2 робочих днів на семінарах, зустрічах та тренінгах з менторами, а інші можуть використовувати їх для самостійної роботи над проектом і зустрічей з клієнтами. 11 грудня відбудеться Демонстраційний день, під час якого всі проекти будуть представлені потенційним інвесторам і партнерам. Як підкреслюють автори акселератора, Демонстраційний день буде тільки початком. Якщо програма виявиться успішною, Польщу найближчим часом накриє справжньою хвилею екологічних ініціатив, включаючи нові рослинні альтернативи м’ясу і молочним продуктам.е

 

Шановні підприємці – ми розраховуємо на Вас!

Джерело:

Homepage


https://bit.ly/31UkCy3
Переклала:
Катерина Каменєва

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based