Найкращий рослинний продукт 2019 року – ми знаємо результати!

Вже в перші дні нового року на полицях торгових мереж з’являються нові рослинні продукти, завдяки яким простіше прийняти рішення про обмеження споживання м’яса. 2019 рік також збагатився численними рослинними дебютами, як щодо продуктів, так і рослинних страв. Сьогодні ми готові поговорити про результати плебісциту!

Ковбаси та сосиски


Хто не полюбляє смачно поїсти? Особливо влітку на природі з вогнищем, або на пікніку з грилем, або на зустрічі любителів хот-догів?
Камінь з пліч таких прихильників спав з появою, в асортименті виробника рослинних продуктів Vegetus, рослинних сосисок з різним смаком.

Серед усіх претендентів найбільше голосів було віддано сосискам “Гуцульські”. Не дивно, що цей продукт завойовує серця своїх поціновувачів вже другий рік поспіль!

 

Рослинне молоко та вершки


Серед рослинних напоїв переможцем стає кокосове молоко ТМ “Alpro”!
Трошки меншою кількістю голосів виділяється вівсяне Ідеаль Немолоко, як чудова альтернатива від українського виробника, адже має чудові смакові якості та більш доступну ціну.

Снеки та закуски


В цій категорії, без жодних сумнівів і з великим відривом, перемагає класичний “Oreo”. Oreo стало найпопулярнішим печивом у Сполучених Штатах з моменту початку його випуску в 1912 році і схоже на те, що ця тенденція набирає обертів в Україні.

Десерти та йогурти


Alpro Plain with Coconut створений на основі сої з додаванням кокосового молока, дуже високо цінується адептами рослинного харчування у всьому світі, тому не дивно що саме цей продукт стає лідером у своїй категорії. На жаль, сьогодні немає йому конкурентів, серед представлених на українському ринку альтернатив і ми з нетерпінням чекатимемо на їх появу!

Паштети, пасти, намазки


Останньою, але не менш важливою, категорією у нашому голосуванні є продукти без яких важко уявити рослинне харчування. Грибний паштет від “Vegetus” безперечно є найбільшим фаворитом серед запропонованих позицій. Його ніжний та насичений смак вразить найвибагливішого гурмана.

 

На думку респондентів, найкращий асортимент рослинних продуктів
представлений в таких торгових мережах Вегетус (Київ, Харків, Одеса), Сільпо, Метро, Good Wine і Ашан.

Підводячи підсумки голосування, можна зробити висновки про перспективність розвитку даного сегмента ринку і порадити споживачам частіше робити вибір в сторону місцевих виробників, а також тих товарів, склад яких максимально наближений до натурального. Минулий рік подарував і відкрив нам нові смаколики на українському ринку рослинних продуктів, а отже 2020 буде ще краще!

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based