OM NOM NOM – «Якби ми не були власниками OM NOM NOM, ми б точно були його гостями»

За три роки існування ресторани мережі OM NOM NOM вже стали обов’язковими для відвідування гастрономічними точками у Львові. І не лише для прихильників рослинного харчування, адже їхні страви смакують усім поціновувачам корисної та вишуканої їжі!


Ми поспілкувалися з дружньою командою OM NOM NOM та дізналися багато цікавого про їхнє бачення, роботу всіх трьох закладів та про їхні плани на майбутнє.

Це інтерв’ю дійсно надихає!

Розкажіть трішки про себе. Хто є у вашій команді? У чому вбачаєте своє призначення?

За три роки ми сформували мережу із трьох веганських закладів у Львові:
• OM NOM NOM на Римлянина свого часу став першим веган кафе у Львові.
• OM NOM NOM у Futura Hub — це наш другий заклад та за сумісництвом найбільший веганський ресторан в Україні на 120 посадкових місць.
• OM NOM NOM Cantina — наш третій заклад, що має унікальну концепцію та розміщений всередині IT-компанії.

Якщо говорити про команду, то вона у нас зовсім не маленька. Це молоді, професійні та амбітні люди з чітким розумінням та баченням свого майбутнього, спільними цінностями. Команда складається з чотирьох засновників-ідейників, бренд шефа, генерального менеджера мережі, економіста, SMM-менеджера, бар-менеджера, адміністраторів ресторанів, офіціантів, кухарів… і ще величезного переліку людей, які формують OM NOM NOM.

Ми слідуємо принципу «vegan for non-vegan«, просуваючи рослинну кухню для всіх. Саме через смачну їжу ми показуємо, що веганство — це круто. Без лекцій, повчань та звинувачень. Ми готуємо смачну, різноманітну та необмежену їжу, яка розбиває стереотипи про рослинне харчування.

Як прийшли до ідеї створення OM NOM NOM? Що вас надихнуло?

Це був довгий і класний шлях, який об’єднав чотирьох друзів зі спільними цінностями та баченням. У цій невеликій компанії зародилась ідея створення найкращого веганського закладу. Такого
закладу, який зруйнує всі неправдиві міфи про несмачну їжу та прісне життя веганів, які не вживають каву, алкоголь, глютен, цукор та сексом не займаються ? Тільки постійно медитують і жують траву. Хотілось довести, що є паралельний шлях, рухаючись по якому не потрібно насилля. Шлях під хорошу музику та зі смачною їжею.
Якби ми не були власниками OM NOM NOM, ми б точно були його гостями.

Чи було важко спочатку? На які труднощі натрапляли?

Звичайно, як і всім. Але ми маємо великі цілі та бажання змінювати, ділитись, розвивати веганську культуру.

Чи відчуваєте, що в Україну приходить тренд на рослинне харчування?

Зацікавленість людей рослинним харчуванням збільшилась, це точно. Не можемо сказати, що це тренд. Бо тренд — це завжди щось непостійне. На нашу думку, в Україну приходить усвідомлення: що таке рослинна їжа, для чого вона, які переваги такого харчування.
Світ змінився, вже не обов’язково вдаватися до насильства, щоб посмакувати смачним бургером. Можна придбати рослинну котлету та не відчути різниці. І це круто. Як виявилось, із рослин можна стільки всього зробити! Віримо, що за веганством майбутнє.

Розкажіть трошки про свій асортимент та аудиторію, на яку націлені?

Наша аудиторія без вікових обмежень. Це вільні від стереотипів люди, що люблять смачно їсти чи просто класно провести час під
якісний вініловий саунд. До нас ходять не лише вегани та вегетаріанці, а й люди, що вживають м’ясо та інші продукти тваринного походження. У нас великий асортимент страв: сніданки, бургери, піца, салати, закуски, десерти, власна випічка з нашої пекарні. Окрім цього, маємо веганський бар з великим вибором
коктейлів та інших напоїв.

Що користується найбільшою популярністю із запропонованого в закладі?

Наші хіти — це азійський рол, суп рамен та легендарний бургер з котлетою Beyond Meat. А ще, звичайно, наші круасани!

Чи вважаєте ви роботу у сфері рослинного харчування перспективною?

Так, однозначно, особливо враховуючи кількість новинок у світі останнім часом. The future is vegan.

Маєте поради для тих, хто тільки починає свою справу в цій сфері?

Створюйте ідеї, що будуть допомагати людям, полегшувати їхнє життя, робити його простішим, будуть наповнені емоцією. Вірте у власні сили та у вас все вийде!

Страви якої кухні вам подобається готувати найбільше?

Протягом минулого року ми щомісяця обирали одну країну та готували особливе меню з її традиційними та популярними стравами. У нас було італійське, іспанське, грецьке, скандинавське, Oktoberfest, грузинське, українське меню ? Зараз саме триває французьке.

Ми стільки відомих страв адаптували на веганський лад! І кожна країна залишила по собі приємні та смачні спогади. Тому любимо усі кухні без виключення.

{“key”:”a6″}

Ваш улюблений сезон року? Маєте спеціальні страви на кожен?

Літо та осінь, коли є максимальна кількість свіжих та локальних овочів, фруктів та ягід. Зазвичай готуємо сезонні позиції та страви від шефа.

Як часто у вас змінюється меню?

80% меню у нас є незмінним. Стараємося постійно додавати нові позиції, сезонні страви та готувати особливі меню (як от наші гастрономічні подорожі країнами).

Що може зробити свідомий бізнес і кожна людина персонально аби зберегти нашу планету для майбутніх поколінь?

Думати про наслідки. Не відвертатись від незручних тем. Починати зміни з себе. І, звичайно, be kind to every kind and go vegan!


Інтерв’ю провела: Катерина Заінчковська

UA Plant-Based
Команда UA Plant-Based