NewJerky – снеки майбутнього!

Нещодавно нам випала можливість взяти  інтерв’ю у команди, які створили  NewJerky — корисний снек, виготовлений з екологічних соєвих стейків шляхом маринування та в’ялення. Веганські джерки мають насичений смак, містять велику кількість протеїну, втамовують голод та поповнюють запас енергії в організмі. Серед поціновувачів дорослі та діти, ті хто ведуть активний спосіб життя та цінують свій час.


Розкажіть трішки про себе:  хто є у вашій команді? у чому вбачаєте своє призначення?

“NewJerky” – це продукт компанії ETHIC FOOD, яку заснували троє друзів: Євген Онуфріенко, Ярослав Циганій и Юрій Розенко.
Ми вважаємо себе частиною великої родини, що зветься Світ. Нам подобається годувати людей. Наша мета – створення дружніх до природи, етичних продуктів. Ми шукали самобутні рецепти, підбирали натуральні інгредієнти і ось наш шеф-кухар створив такий продукт. Тепер ми даруємо свою любов Світові з продуктом “NewJerky”.

Розкажіть про вашу професійну освіту? Стала в нагоді?

Шеф-кухар Євген Онуфрієнко:
«Я навчався у Кіровоградському технікумі (тепер Кропивницький технікум) за спеціальністю кухар-кондитер і отримав 4-ий розряд. Там я навчився курити маріхуану, пити алкоголь, а готувати в технікумі усіх вчив я. Мені без особливих зусиль вдавалося готувати будь-які страви, тому я вирішив, що це і є мій шлях. Пізніше я переїхав до Києва і швидко став шеф-кухарем  у найпрестижніших на той час ресторанах міста. З 2005 р. я став вегетаріанцем і почав відкривати заклади з кухнею без м’яса, риби та яєць. Зараз я є співвласником і шеф-кухарем сендвіч бару ORANG+UTAN та компанії ETHIC FOOD».

Як прийшли до ідеї створення “NewJerky”? Що вас надихнуло?

Шеф-кухар Євген Онуфрієнко:
«Я давно мріяв створити унікальний рецепт продукту швидкого харчування, який був би водночас смачним, корисним та поживним. Також для мене було важливо, щоб продукт був рослинного походження, а його виробництво було екологічним. Після тривалих спроб мені вдалося створити страву нового формату і я назвав її “NewJerky”». 

Який вигляд має процес створення подібного продукту?

Дуже сексуальний)
Ми використовуємо авторські маринади з натуральними спеціями, без шкідливих речовин. Соєві стейки експортуємо з Європи і маємо підтвердження, що вони не містять ГМО і є високобілковими (30 г протеїну на 100 г продукту). Також “NewJerky” не містять холестерину, а цукор ми замінюємо корисним сиропом топінамбуру. 

Яким є ваший рабочий день?

Ми не працюємо у прямому сенсі цього слова, адже займаємось улюбленою справою і можемо приділяти їй час, коли це необхідно. Іноді о 5 годині ранку ми закидаємо креативні ідеї у наш загальний чат, а кожного вечора обговорюємо плани на наступний день. 

Чи доводилось вам працювати за кордоном?

Шеф-кухар Євген Онуфрієнко:
«Так, я брав участь у відкритті веганського ресторану  у німецькому місті Штудгард. Отримав цікавий досвід, який намагаюся застосувати в Україні».

Чи відчуваєте ви, що в Україну приходить тренд на здорове/рослинне/веганське харчування?

Без сумнівів, так. Ми бачимо, як кожен місяць відкриваються нові веганські заклади харчування, на полицях у супермаркетах з’являються такі продукти як тофу, соєві стейки, десерти без яєць. Позитивна тенденція очевидна. Наш продукт продається у Києві  та Дніпрі в магазинах Сільпо в розділі “Лавка Традицій”. А впродовж наступного року ми плануємо зайти в супермаркети в інших містах України. Також на нашому сайті njerky.com активно іде продаж ньюджерків за спеціальною ціною. Кожен день ми відправляємо замовлення, і це теж показує зацікавленість українців до веганських продуктів.

Чи вважаєте ви, що робота у сфері рослинного харчування є перспективною?

Так, тому ми і створили компанію з виробництва веганських продуктів ETHIC FOOD. “NewJerky” – це наша “перша ластівка”, а далі ми плануємо випускати багато інших корисних продуктів.

Які ще рослинні продукти вам хотілося б бачити на полицях українських магазинів?

Це дуже велике поле для фантазії. Мабуть, хотілося б більше якісних рослинних сирів, десертів, напівфабрикатів. 

Чи є у вас поради (tips and tricks) для тих, хто тільки починає свою справу?

Треба вірити в те, що ти робиш і любити свою справу. Необхідно мати чітку ціль і прописати плани її досягнення. Обмеження існують лише у нашій голові. Потрібно не боятися втілювати в життя грандіозні проекти, але починати краще з малого. 

Чи плануєте розробляти ще якісь веганські смаколики?

У нас безліч ідей і масштабні плани. Найближчим часом ми будемо запускати нові продукти і розповідати про них у наших соц мережах. Тому долучайтеся і слідкуйте на сайті та на сторінках соціальних мереж Facebook та Instagram.

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based