Меню для Рослинних понеділків – день 9

Це дев’ятий рослинний понеділок, під час якого ми закликаємо вас і ваших близьких спробувати овочеву дієту. Сьогодні ми робимо ставку, зокрема, на сочевицю, гречану крупу і насіння Чіа. Представляємо 2000 ккал, повний смаку і поживної цінності – смачно!

У перервах між прийманням їжі ми рекомендуємо пити кращі негазовані та несолодкі напої – крім води, варто також час від часу включати в раціон різні види чаю (зелений, червоний, білий), а також  мате.


Рослинна дієта – День IX

? Сніданок: Бутерброди з сочевичної пасти

Червона сочевиця суха – 40 г
Цибуля –  50 г (½ головки)
Кунжут – 20 г (2 ч.ложки)
Оливкова олія – 5 г (ложка)
Хліб цілозерновий – 80 г (2 скибочки)
Зелений перець 200 г (1 великий)
Лимонний сік
Спеції: сіль, перець, куркума

Рецепт:
Приготована охолоджена сочевиця поєднується з обсмаженою на олії цибулею. Кунжут додаємо його до сочевиці й подрібнюємо блендером до однорідної маси. Додайте кілька крапель лимонного соку і змішайте все це в однорідну масу. Подавайте з хлібом і нарізаним перцем.

? Другий сніданок: Десерт “Чіа” з керобом і малиною

Насіння Чіа – 30 г (3 ложки)
Сироп агави – 6 г (1 чайна ложка)
Кокосовий напій – 240 г (трохи більше склянки)
Кероб  – 12 г (1 столова ложка; цей інгредієнт може бути замінений звичайним какао)
Малина – 70 г (жменька)
Мигдальні пластівці – 10 г (1 ложка)

Рецепт:
Змішайте насіння з керобом, налийте кокосовий напій і сироп і ретельно перемішайте. Ми поклали їх в холодильник на ніч. Прикрасили верхню частину пудингу малиною і мигдальними пластівцями.

? Полуденок: Запіканка з гречаною крупою, кабачком і грибами

Гречка – 100 г
Кабачки – 150 г (½ шт.)
Цибуля – 50 г (½ головки)
Гриби – 150 г (6-7 штук)
Оливкова олія –  10 г (1 ложка)
Салат з білої капусти – 100 г
Петрушка – 12 г (2 чайні ложки)
Свіжа морква і яблучний сік – 250 г (велику склянку)
Спеції: сіль, перець, приправа карі

Рецепт:
Ми натираємо половину цукіні та ріжемо половину. Обсмажте цибулю, гриби й тертий кабачок в оливковій олії та кип’ятіть деякий час. Додайте в варену крупу, з’єднайте з рубаною петрушкою, приправте за смаком і ретельно перемішайте. Покладіть скибочки кабачка зверху і випікайте близько 10-15 хвилин при 180 градусах. Пийте з соком.

? Вечеря: Запечений тофу 

Тофу – 90 г
Салат Латук – 100 г
Оливкова олія – 5 г (ложка)
Соєвий соус – 5 г (1 ч.ложка)
Сироп агави – 6 г (1 ч.ложка)
Кетчуп 10 г (1 ч.ложка)
Тортилья – 1 шт.
Спеції: сіль, перець, перець копчений, часник

Рецепт:
Поєднайте олію, соєвий соус, сироп, кетчуп і спеції. Злийте тофу, намажте його кубиками та натріть маринадом. Залиште на 30-40 хвилин. Випікати в духовці близько 15-20 хвилин при 180 градусах. Подавайте на салаті з підрум’яненою теплою тортильєю, розрізаною на трикутники.

Для більшого натхнення запрошуємо Вас відвідати наш профіль Instagram – він буде корисний і тим, хто не обов’язково любить готувати самостійно, але вважає за краще спиратися на готові продукти.

 

 

 

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based