Меню для Рослинних понеділків – день 6

Шостий рослинний понеділок нашої серії незмінно приносить нам 2000 ккал простих і смачних ідей та натхнення для одного веганського дня на тиждень.

Ми намагаємося, щоб наше меню було складено таким чином, щоб кожен міг легко дістати всі інгредієнти, необхідні для їх приготування. Таким чином, люди, які тільки починають свій шлях з рослинної дієтою, не будуть впадати у відчай від важкодоступності витончених продуктів і побачать, як легко щось міняти на своїй кухні. Насолоджуйтесь!


Рослинна дієта – День VI

? Сніданок: Горіхова гранола з соєвим йогуртом

Горіхова гранола 60 г (6 ст.л.)
Соєвий йогурт 200 г (стакан)
Сушена журавлина 20 г (2 ст. л.)

? Другий сніданок

Груша 130 г (1 шт.)
Волоські горіхи 20 г (5 шт.)

? Обід: Тортилья запечена з овочами

Пшенична тортилья 124 г (2 шт.)
Консервована червона квасоля 40 г (2 ст.л.)
Консервована кукурудза 30 г (2 ст.л.)
Сочевиця консервована 40 г (2 ст.л.)
Томатна паста 200 г (стакан)
Зелений перець 200 г (1 шт.)
Червона цибуля 50 г (½ шт.)
Оливкова олія 10 г (1 ложка)

Спеції: копчена паприка, базилік, орегано, сіль і перець

Рецепт:
Підсмажте нарізану цибулю в оливковій олії, потім додайте томатну пасту та інші овочі. Тушкуйте все під кришкою близько 20 хвилин (при необхідності додайте трохи води). Додайте копчену паприку, базилік, орегано, сіль і перець. Загорніть начинку в тортильї й випікайте близько 10 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

? Полуденок: Пудинг з пшона з кленовим сиропом

40 г пшона (4 ст.л.)
Соєвий напій – 140 г (⅔ склянки)
Банан 60 г (½ маленького)
Кленовий сироп 5 г (1 ч. л.)

Рецепт:
Промийте пшоно, додайте третину склянки соєвого напою, трохи води та готуйте до м’якості на слабкому вогні під кришкою. Змішайте приготовану кашу в гладку масу з бананом та молоком, що залишилося. Подавати з кленовим сиропом.

? Вечеря: Овочевий паприкаш

Морква 45 г (1 маленька)
Корінь петрушки 40 г (½ шт)
Цибуля 50 г (½ шт)
Томатна паста 50 г (2 ст.л.)
Коричневий рис 40 г (3 ст.л.)
Рослинна олія 5 г (1 ч.л.)
Хліб зерновий 30 г (½ шт.)
Цукор 3 г (1/2 ч.л.)

Спеції: сіль, кайенский перець, імбир, копчена паприка

Рецепт:
Підсмажте нарізану цибулю в маслі, потім додайте дрібно натерту моркву і петрушку і обсмажте все це протягом декількох хвилин. Додайте води і тушкуйте близько 10-15 хвилин. Приправте сіллю, перцем кайенский, імбиром і копченою паприкою. Додайте томатну пасту, трохи цукру, рису, ретельно перемішайте та підсмажте деякий час. Подавайте зі свіжим хлібом.

Варто також пам’ятати, що наш раціон повинен бути різноманітним щодня. Давайте не будемо ставати одноманітними, тому що різноманітність – один зі стовпів здорового харчування!

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based