Меню для Рослинних понеділків – день 5!

Це п’ятий Рослинний понеділок з нашим меню – ми сподіваємося, що виклик вже перетворився на чисте задоволення, а понеділки в більшу частину тижня. Як і кожен попередній день, він також містить близько 2000 ккал, водночас дозволяючи забезпечити наш організм великою кількістю вітамінів, мінералів і багатьох інших корисних речовин.

Ось наша наступна пропозиція:


Рослинна дієта – День V

? Сніданок: Тофушня з цибулею.

Тофу – 90 г (½ кубика)
Оливкова олія – 10 г (1 ложка)
Дріжджові пластівці – 5 г (1 ложка)
Цибуля – 30 г (4-5 ложок)
Чорна сіль (третина чайної ложки)
Рулет з зерном – 60 г (1 шт.)

Спеції: перець, сіль, куркума

Апельсиновий сік – 200 г (1 склянка)

Рецепт:
Тофу подрібнюють на товсті шматки й смажать на розігрітій олії. Додайте чорну сіль, дріжджові пластівці, інші спеції та трохи води. Тушкуйте все так довго, щоб воно набралось смаком та стало потрібної консистенції. Посипати порізаною цибулею. Готово!

? Другий сніданок:

Сливи – 220 г (4 шт.)
Горіхи кеш’ю – 30 г (жменька)

Прочитай тежМеню для Рослинних понеділків – день 4!

 

? Обід: Пшоняна запіканка з овочами

Червона сочевиця, сухе насіння – 50 г (5 ложок)
Пшоно – 50 г (5 ложок)
Морква – 150 г (2 великих)
Оливкова олія – 10 г (1 ложка)
Цибуля – (50 г) (½ штука)
Червона цибуля – (50 г) (½ головки)
Фундук – 30 г (2 столові ложки)

Спеції: чебрець, кріп, соєвий соус.

Рецепт:
Нарізану цибулю обсмажити в оливковій олії, потім додати натерту моркву, кілька ложок води та спецій і тушкувати близько 15 хвилин. Видалити з вогню, додати варену крупу, варену сочевицю і мелені горіхи. Змішайте, помістіть у відповідну посудину і випікайте близько 30 хвилин при температурі 170 градусів.

? Полуденок: Зелений капустяний коктейль з авокадо.

Капуста – 30 г (жменю)
Авокадо – 70 г (½ штуки)
Банан – 60 г (½ маленький)
Ванільний соєвий напій, збагачений 100 мл (½ склянки)

Рецепт:
Всі інгредієнти змішуються в коктейль.

? Вечеря: Салат з рисом і квасолею

Рис відварний – 50 г
Консервована червона квасоля – 100 г (менше ½ банки)
Червоний перець 100 г (дрібний)
Петрушка 12 г (2 чайні ложки)
Гірчиця 20 г (2 чайні ложки)

Рецепт:
Зваріть рис, ретельно перемішайте з гірчицею і додайте дрібно нарізаний перець. Потім додайте боби та посипте петрушкою.

Слід пам’ятати, що протягом дня випиваємо близько 2 літрів несолодкої рідини – добре, щоб час від часу вони також були високомінералізованими мінеральними водами, що можуть додатково збагатити наш організм мінералами, такими як кальцій, магній та йод.

Один овочевий день на тиждень – просто! Запросіть своїх родин, друзів та знайомих на виклик – з нашими меню буде набагато простіше.

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based