Меню на Рослинні Понеділки – 20 день!

Якби, під час публікації наших перших меню для Рослинних  Понеділків, хтось сказав нам, що ми зустрінемось тут з нагоди презентації 20-го – ми, мабуть, не повірили б.  ДЯКУЄМО ДУЖЕ, а ми приходимо з черговим натхненням! 🙂 

Наша сьогоднішня пропозиція: тофучниця з капустою, мус з груш та бананів, вівчарський пиріг з овочами та карамелізована брюссельська капуста з горіхами. Смачного!


РОСЛИННИЙ РАЦІОН – ДЕНЬ ХХ

🥦 Сніданок: Тофучниця з капустою

Тофу – 180 г (1 шт)
Оливкова олія – 10 г (1 столова ложка)
Дріжджові пластівці – 10 г (2 столові ложки)
Капуста – 30 г (жменька)
Чорна сіль (⅓ чайної ложки)
Рулет із зернами – 60 г (1 шт.)
Капуста броколі – 50 г
Спеції: перець, сіль, куркума

Рецепт:
Промийте капусту в холодній воді, наріжте її невеликими шматочками та виріжте товсті плодоніжки. Потовчіть тофу на шматочки й обсмажте на розпеченій олії. Додайте капусту, чорну сіль, дріжджові пластівці, решту спецій і трохи води. Ми тушкуємо тофу до тих пір, поки він придбає потрібну текстуру. Їмо зі свіжим хлібом і прикрашаємо паростками.

🍐 Другий сніданок: Мус з чіа, груші та банана

Насіння чіа – 20 г (2 столові ложки)
Мигдальний напій (молоко), збагачений кальцієм – 200 г (стакан)
Груша – 130 г (1 шт.)
Банан – 120 г (1 шт.)

Рецепт:
залийте чіа мигдальним напоєм і залиште в холодильнику приблизно на годину. Потім додайте фрукти та все змішайте.

🥧 Обід: Веганський вівчарський пиріг

Зелена сочевиця – 75 г (3/4 від пакування)
Картопля – 200 г (3 маленькі)
Соєвий напій – 50 г (1/4 склянки)
Цибуля – 100 г (1 штука)
Морква – 90 г (2 штуки)
Часник – 5 г (1 гвоздика)
Оливкова олія – 15 г (3 чайні ложки)
Томатна паста – 45 г (3 чайні ложки)
Соєвий соус – 5 г (1 чайна ложка)
Зелений горошок – 45 г (3 столові ложки)
Овочевий відвар (бульйон)
Спеції: чебрець, перець, сіль, копчена паприка, мускатний горіх

Рецепт:
Замочіть сочевицю у воді на ніч, промийте і варіть до ступеня готовності “аль денте”. Обсмажте цибулю на чайній ложці оливкової олії до золотистого кольору, додайте дрібно нарізану моркву, часник, і повільно тушкуйте під накритою кришкою, час від часу поливаючи його бульйоном. Потім додайте сочевицю, горох, соєвий соус, томатну пасту, спеції й тушкуйте ще 10 хвилин. Картоплю відварити, додати соєвий напій, решту олії, мускатний горіх і вимісити до стану пюре. Покладіть тушковані овочі в посуд для духовки, а потім  пюре. Випікайте близько 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

🍯 Вечеря: Карамелізована брюссельська капуста

Брюссельська капуста – 200 г
Оливкова олія – 10 г (1 столова ложка)
Бальзамічний оцет – 3г (1 чайна ложка)
Кленовий сироп – 5 г (1 чайна ложка)
Петрушка – 12 г (2 чайні ложки)
Сушена журавлина – 24 г (2 столові ложки)
Бразильські горіхи – 8 г (2 штуки)
Спеції: сіль, перець, гострий перець, копчена паприка

Рецепт:
Брюссельську капусту розріжте на половинки та покладіть у форму, застелену папером. У мисці з’єднайте оливкову олію, оцет, кленовий сироп, спеції – і викладіть готовий соус на брюссельську капусту. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 20 хвилин (перемішуйте, коли закінчиться приблизно половина часу випікання). Подавайте страву, посипавши журавлиною, подрібненими горіхами та петрушкою.

Ми знаємо, що не кожен підраховує калорії у своєму раціоні щодня, але для тих, хто цікавиться цією темою, хочемо повідомити, що пропоноване нами меню містить близько 2000 ккал і є джерелом великої кількості вітамінів, мінералів, антиоксидантів та інших речовин. інгредієнти для здоров’я.

Варто пам’ятати, що наш раціон повинен бути різноманітним щодня. Не впадаймо в одноманітність, адже різноманітність є одним зі стовпів здорового харчування. І як кожного тижня – пам’ятайте про правильне зволоження свого організму!

Aleksandra Veduta
Координаторка кампанії "Здорово Їмо"