Меню для Рослинних понеділків – день 2!⠀

Цього понеділка ми представляємо другу з наших ідей про те, як скласти просте, смачне і недороге, 100% веганське меню. Насолоджуйтесь!⠀

РОСЛИННИЙ РАЦІОН – ДЕНЬ І

? Сніданок: Хліб з хумусом і овочами

Зерновий хліб – 60 г (1 шт.)⠀
Зелений перець – 200 г (1 великий)⠀
Хумус – 120 г⠀
Паростки броколі – 8 г (1 ложка)⠀

? Другий сніданок: Коктейль

Соєвий напій – 300 мл (велика кружка)⠀
Банан – 150 г (1 середній)
Фініки, сушені – 30 г (5-6 штук)
Розчинне какао – 10 г (1 ст.л.)⠀
Рецепт простий – змішуємо всі інгредієнти разом для коктейлю і насолоджуємось.

? Обід: Рис із обсмаженою цвітною капустою і тофу, маринованим в соєвому соусі

Цвітна капуста – 300 г (1 маленька)
Тофу – 150 г (3/4 кубика)
Оливкова олія – 10 г (1 ложка)
Коричневий цукор – 10 г (1 ст.л.)
Коричневий рис, сухий – 75 г (3/4 мішка)
Кунжут, насіння – 10 г (1 ложка)
Лляне насіння, свіжо подрібнене – 10 г (1 ложка)
Соєвий соус – 30 г (3 ложки)

Спеції: гострий перець, гранульований часник

Рецепт:
Ретельно перемішайте тофу з соєвим соусом і коричневим цукром, а потім покладіть в холодильник на певний час. Розділіть цвітну капусту на дрібні суцвіття, залийте маслом, посипте гострим перцем і гранульованим часником. Обережно перемішайте, поставте на деко і випікайте близько 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Зваріть рис. Підсмажте маринований тофу на сковороді. Через кілька хвилин додайте смажену цвітну капусту і смажте разом ще кілька хвилин. Покладіть цвітну капусту, тофу на рис і посипте всю страву кунжутом і свіжомеленим лляним насінням.

? Полуденок:
Фісташки – 30 г (3 столові ложки)⠀

? Вечеря: Салат

Макарони, сухі – 40 г (2/3 склянки)
Кукурудза, консервована – 30 г (2 ложки)
Помідори чері – 150 г (8 штук)
Лляна олія – 5 г (1 чайна ложка)

Спеції: сіль, перець, провансальська зелень

Рецепт:
Макарони відварити, а після охолодження змішати з кукурудзою, помідорами чері, лляною олією та спеціями.

? Ну і що? Ви згодні з нами, що один овочевий день в тиждень досить простий?

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based