Меню на Рослинні Понеділки – день 19!

Хто не боїться крупи, різнокольорових овочів, фруктів чи горіхів – це правильне ставлення! Ми раді представити 19-те веганське меню для овочевих понеділків. У нашому сьогоднішньому меню серед іншого ви знайдете: сир кеш’ю, банановий коктейль з арахісовим маслом, овочеві голубці та запечений буряк з апельсином. Смачного!


РОСЛИННИЙ РАЦІОН – ДЕНЬ ХIХ

? Сніданок: Найпростіший сир з кеш’ю

Цільнозерновий хліб – 70 г (2 тонкі скибочки)
Кеш’ю – 50 г (½ упаковка)
Лимонний сік (1 столова ложка)
Зелений перець – 230 г (1 штука)
Капуста броколі – 50 г (упаковка)
Спеції: сіль, перець

Рецепт:
Замочіть кеш’ю на ніч і змішайте їх з лимонним соком і спеціями. Їмо з паприкою, паростками та хлібом.

? Другий сніданок: Банановий коктейль з арахісовим маслом

Банан – 120 г (1 шт.)
Збагачений кальцієм соєвий напій – 200 г (1 склянка)
Лляне насіння – 5 г (1 чайна ложка)
Арахісове масло – 20 г (1 столова ложка)
Какао – 10 г (1 столова ложка)
Кленовий сироп – 5 г (1 чайна ложка)

Рецепт: Змішайте всі інгредієнти для коктейлю.

? Обід: Овочеві голубці

Гречана крупа – 75 г (мішок 3/4)
Сочевиця червоне сухе насіння – 50 г (½ пакетик)
Савойська капуста – 200 г (4 листки)
Цибуля – 100 г (1 штука)
Морква – 45 г (1 штука)
Часник – 5 г (1 гвоздика)
Оливкова олія – 5 г (1 чайна ложка)
Петрушка – 12 г (2 чайні ложки)
Томатне пюре – 120 г (½ склянки)
Дріжджові пластівці – 5 г (1 столова ложка)
Овочевий відвар
Спеції: майоран, перець, сіль

Рецепт:
Залийте капустяне листя окропом і варіть близько 5 хвилин. Відваріть крупу і сочевицю до готовності. На оливковій олії акуратно обсмажте подрібнену цибулю та часник. Додати терту моркву і смажити деякий час. З’єднайте в мисці овочі, крупу, сочевицю та подрібнену петрушку, і приправте приготовлену таким чином начинку. Щільно загортаємо в листя капусти і кладемо в сковороду. Залити ароматним овочевим бульйоном і тушкувати його близько 20 хвилин. Подавати з соусом з томатного пюре, дріжджових пластівців, перцю, солі та бульйону.

? Вечеря: Запечений буряк з апельсином

Буряк – 105 г (1 штука)
Апельсин – 240 г (1 штука)
Гречана крупа – 30 г (2 столові ложки)
Оливкова олія – 5 г (1 чайна ложка)
3 г бальзамічного оцту (1 чайна ложка)
Сироп агави – 5 г (1 чайна ложка)
Петрушка – 12 г (2 чайні ложки)
Кунжутне насіння – 5 г (1 чайна ложка)
Спеції: сіль, кориця

Рецепт:
Загорніть буряк у фольгу і випікайте його близько години при 180 градусах. Зніміть шкірку, поріжте на кубики та додайте солі. Покладіть їх у миску та з’єднайте з вареною крупою та скибочками апельсина. Все заливається заправкою з оливкової олії, бальзамічного оцту, сиропу агави та спецій. Прикрасити кунжутом і подрібненою петрушкою.

Кожна з наших пропозицій була розрахована на покриття добової потреби в енергії у 2000 ккал, і водночас на багаття вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Як і щотижня, ми також звертаємо увагу на те, щоб ви гідратували між прийомами їжі – крім мінеральної води, ми також рекомендуємо час від часу нагадувати собі про «добрі старі бабусині» трави, такі як ромашка, м’ята та кріп.

А щоб отримати ще більше натхнення від рослин, відвідайте наш профіль Instagram!

    Alevytyna Kozachok
    Координаторка проєкту UA Plant-Based