Меню для Рослинних понеділків – день 10!

І це сталося – вже десятий тиждень з Рослинними Понеділками! Ми дуже раді цьому, спасибі, що ви з нами ?

Сподіваємося, що наша сьогоднішня пропозиція соняшникової пасти, морквяного пудингу, а також пристойної дози цитрусових для трохи більшої кількості виявиться хітом. Зрештою, ви повинні насолоджуватися сезоном, спробувати його!


РОСЛИННИЙ РАЦІОН – ДЕНЬ Х

Сніданок: Булочки з соняшниковою пастою та окріпцем 

Насіння соняшнику 40 г (4 с. ложки)
Оливкова олія 5 г (с. ложка)
Кріп -12 г (3 ч. ложки)
Спеції: сіль, перець
Рулет з зерном 90 г (1,5 шт.)
Червоний перець 200 г (1 шт.)

Рецепт:
Ми замочуємо соняшник на ніч в невеликій кількості холодної води. На наступний день проціджений соняшник з дрібно нарізаним кропом, оливковою олією і спеціями змішують в пасту. Якщо паста надто густа, ми можемо додати воду після замочування. Подавайте зі свіжим хлібом і нарізаним перцем.

? Другий сніданок:

Мандарини – 5 штук
Мигдаль 30 г (2 ложки)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Меню для Рослинних понеділків – день 9!

? Обід: Морквяне кесото

Просо – 100 г
Червона сочевиця суха – 40 г (4 ложки)
Червоний цибуля – 100 г (1 шт.)
Морква – 150 г (3 шт.)
Часник – 5 г (1 зуб)
Петрушка – 18 г (3 чайні ложки)
Броколі – 200 г (4-5 троянд)
Оливкова олія – 5 г (1 чайна ложка)
Спеції: сіль, перець, приправи каррі

Рецепт:
Промити крупу і сочевицю під проточною водою, покласти в каструлю, залити 2 склянки води й тушкувати під кришкою. При необхідності додайте більше води. Додайте нарізану цибулю і натерту моркву. Потім часник, і тушкуйте до м’якості протягом декількох хвилин на повільному вогні під кришкою. Готову страву посипати добре нарізаною петрушкою і подавайте з суцвіттями броколі.

 

? Вечеря: Салат з квасолею та авокадо

Консервована квасоля – 100 г (½ банки)
Помідори чері – 200 г (10 штук)
Авокадо – 70 г (½ штуки)
В’ялені помідори в олії – 40 г
Цибуля – 30 г
Лимонний сік  – 1 ст. ложка
Оливкова олія – 5 г (ложка)
Сироп агави – 3 г (кілька крапель, не обов’язково)
Рулет з зернами  – 30 г (½ шт.)
Спеції: сіль, перець, копчений перець

Рецепт:
Зливаємо воду з консервованої квасолі. Ріжемо авокадо, помідори чері та в’ялені помідори на дрібні шматочки, туди додайте квасолю. Поливаємо салат  заправкою з лимонним соком, сиропом, олією і спеціями. Посипати все це порізаною цибулею. Подавати з хлібом.

Не забувайте про рідини – правильне зволоження організму дуже впливає на внутрішню рівновагу організму ?

А хто не буде задоволений нашими 2000 ккал – ми закликаємо Вас збільшити порції!

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based