Шеф-кухарі за зміни – Chefs for Change!

Chefs for Change – міжнародне співтовариство шеф-кухарів, які виступають за зміни в системі харчування. Цей проект об’єднує кухарів  навколо ідеї усвідомленого харчування і відповідальної кулінарії, а саме обміну досвідом,  для збільшення кількості здорових і рослинних страв всюди.


_MG_1434

У березні 2019 року в Польщі стартував проект «Chefs for Change» (“Шеф-кухарі на зміни”) – серія веганських благодійних вечерь, яка зібрала найкращих польських кухарів для створення страв високої рослинної кухні. 4 вечері.  Близько 500 гостей.  Повністю рослинне меню.  2 жовтня у Варшаві відбувся останній обід цього року, найбільша і найвишуканіша подія з серії яку відвідало 200 людей.

Ми запитали…


Ми поцікавились у амбасадорів Польської кампанії про те, чому вони вирішили стати частиною проекту:
Я хотіла би, щоб люди були більш обізнані про свій вибір їжі. Я хотіла би переконати людей, що їсти рослини – це не тільки майбутнє, але й щось дуже легке та приємне. – каже Марія Пшибишевська, посолка кампанії Roślinniejemy, яка набула досвіду  у “Nomie”.

Гжегож Лапановський, кухар та амбасадор кампанії, додає:
Овочі барвисті, свіжі, тверді, красиві, хрусткі і пропонують чудові можливості. Сезонні місцеві овочі з хороших джерел не тільки корисні, але і смачні! Я хочу навчити цих людей, як вибирати і готувати овочі, щоб вони охоче і часто до них поверталися. Крім того, перед нами стоїть завдання, як гармонізуватись з природним середовищем, щоб перестати так сильно руйнувати його. Їжа може бути корисною для нас і нашої планети. Овочева кухня – саме це. І я відчуваю, що ми, люди, які щодня займаються їжею, можемо сприяти збільшенню знань та обізнаності. Ось чому це варто зробити.

Хочеш долучитись…


Ми прагнемо розширити кордони цього проекту і створити частинку світової спільноти в Україні, тому запрошуємо зробити це разом з нами!

Якщо ви:

  • Шеф-кухар –  працюєте кухарем в ресторані, кафе, їдальні, тощо;
  • Ресторатор – власник або керуючий закладом, якщо ваша діяльність хоча б частково торкається гастросектору
  • Студент – ВУЗу, коледжу, технікуму, кулінарної школи або курсів –  не важливо де саме ви вчитесь, але  хотіли б відкрити для себе нові знання і досвід

… ми будемо щасливі бачити Вас у нашій команді!

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, напишіть нам на поштову адресу contact@zdorovojimo.com.ua або на сторінки в соціальних мережах Facebook та Instagram. Ви можете подивитись відео про проект тут: https://youtu.be/PFMJWYVj2aY

Долучайтесь до кампанії та ставайте частиної міжнародної веганської спільноти!

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based