Bobinata – «Маленькі дії — великі зміни. Почнемо з себе»

Нещодавно на українському ринку рослинних альтернатив з’явився ще один цікавий продукт з незвичною назвою Bobinata. І хоча багато з клієнтів називають продукцію «рослинним м’ясом», виробники стверджують, що це щось якісно інше та нове! Ну і, звісно, UA Plant-Based дізналися більше про компанію та їхню продукцію, тож познайомимось!

Розкажете трошки про свою команду?

Наш колектив — це дружня команда з 6-и однодумців: директор, комерційний директор, менеджер із продажу, технолог і два маркетологи, які підтримують здоровий спосіб життя.

Раніше ми займалися дистрибуцією продуктів. Потім вирішили створити зовсім новий для українського ринку продукт, оскільки все більше людей переходять до усвідомленого споживання ресурсів, піклуються про планету і з турботою ​​ставляться до життя тварин. Вважаю, що ми йдемо в правильному напрямку.

Що таке Bobinata?

Bobinata — це втілення кулінарної фантазії технолога, творча концепція директора та справжня естетика харчової промисловості. Якщо говорити простіше, то на створення такої назви надихає склад нашої продукції — бобові. Це поєднання користі, здоров’я та неймовірної гастрономічної насолоди. Продукт виготовлений спеціально для тих, хто турбується про власне здоров’я й харчується правильно. Слідкуйте за нами, адже історія Bobinatа тільки починається…

Який шлях ви пройшли для створення кінцевого продукту та започаткування бізнесу?

Ідея створення рослинного продукту виникла дуже давно. У різних країнах світу ми смакували рослинне м’ясо для винайдення найкращого смаку та створення власної технології виробництва. Нам бракувало обладнання для виготовлення текстурованої сої. Після ретельних пошуків необхідного устаткування ми поїхали в Китай, звідки й привезли цю технологію в Запоріжжя. Нелегкими були пошуки справжнього майстра, якого б надихнула ідея створення інноваційної їжі. На щастя, ми знайшли свого технолога, який віднайшов найсмачніший рослинний аналог м’яса. Фахівець цілий рік плідно працював над створенням продукту й перебував у пошуках відповідних смаків. Результат вразив не тільки нас. Технологія виробництва є кращою, ніж в Європі, і про це говоримо без перебільшення.

Чому обрали саме такий вид продукції? Чи плануєте поповнювати асортимент?

Ми створили унікальний і цінний харчовий продукт натурального рослинного походження, який є альтернативною м’ясу та рибі. Новий тренд гастрономічного ринку, Bobinata, ми любимо самі. І хочемо, щоб як можна більше людей змогли спробувати наш рослинний продукт. Українці, яким небайдужий стан довкілля, уже давно мають бажання перейти на рослинне харчування, але вони не завжди знаходили гідні альтернативи. Тепер цей перехід цілком можливий і потрібний нашій країні й світу загалом. Звісно, ми плануємо розширювати свій асортимент, і докладемо максимальних зусиль, щоб це сталося найближчим часом.

Як, на вашу думку, найсмачніше готувати Bobinat’у? 

Природа тваринного й рослинного білка різна, і рослинний, зважаючи на свою легкість, швидше готується. Відмінно поєднується з кашами: булгуром, гречаною та пшеничною кашами, і навіть рисом. Поки маємо шість видів Bobinat’и. Наприклад, класична — ідеально підходить до різних видів каш. Пряна чудово смакує з макаронами. А ось сальса більше імпонує тим, хто любить гострі відчуття. Якщо полюбляєте щось неординарне, наприклад, мексиканську кухню — ваш вибір Тако. Поціновувачі кунжуту з радістю оберуть Сезам. Любителі азійської кухні, які цінують ароматні спеції, не проти будуть спробувати Кебаб. Насправді важко однозначно відповісти, як найсмачніше, адже кожна страва особлива й унікальна. Простіше сказати: у будь-яку страву додайте Bobinat’у, і буде вам щастя.

У чому вбачаєте призначення свого продукту та місію своєї команди?

Наш продукт — це новатор у категорії правильного харчування. Наша місія: зменшити людський вплив на довкілля та запропонувати продукт, який не поступається м’ясу на смак і за поживними властивостями. Наша продукція у всьому краща за м’ясо тваринного походження: починаючи з харчової цінності, зручності до споживання та екологічності. Маленькі дії — великі зміни. Почнемо із себе.

Чи відчуваєте, що майбутнє за рослинним харчуванням? Та чи рухається Україна в цьому напрямку?

Альтернативне м’ясо — це тренд в усьому світі, й Україна не є винятком. Усе більше людей починає розуміти, що рослинницькі культури мають унікальні властивості. Наша продукція належить до ринку, що розвивається краще, ніж будь-які інші сфери харчової продукції за останні 5 років. І це круто, адже коли ми проводили “сліпі” дегустації, то бачили, що 94 % учасників не змогли відрізнити рослинний продукт від м’яса. Ми є першими в Україні, кому вдалося розробили унікальний рослинний продукт під назвою Bobinata. Гадаємо, надалі буде створюватися все більше компаній у цьому напрямку, адже корисна їжа — крок до кращого майбутнього і здорової нації.

Яким бачите свій бізнес за 5-10 років? А яким би хотіли бачити світ у 2030?

Ми сучасна молода компанія, яка нині є маловідомою. Не соромно про це говорити, бо ми тільки починаємо знайомити українців зі своїм продуктом, а людей все невідоме лякає. Хочеться, щоби як можна більше людей дізналися про справжній натуральний рослинний продукт під назвою Bobinata, й переходили на безпечне для здоров’я й довкілля харчування. Треба розуміти, що тваринництво виробляє 14,5–18 % антропогенних парникових газів, що сприяє потеплінню клімату. У майбутньому наслідки можуть бути катастрофічними. Ваш проєкт — це наша надія стати відомими на гастрономічному ринку України. Він допоможе популяризувати наш цінний продукт натурального рослинного походження, дасть змогу долучитися до світового тренду та стати ближчими до потенційних клієнтів.

Alevytyna Kozachok
Координаторка проєкту UA Plant-Based